İZLADAŞ ve Çalık Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. Arasında İş Birliği

26.07.2021

İzmir Ticaret Borsası’nın yüzde yüz sermayesi ile kurulan İZLADAŞ ile Türkiye’nin ilk özel pamuk lisanslı deposu olacak Çalık Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. arasında pamuk ürününde yetkili sınıflandırıcı hizmeti verilmesi konularında iş birliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında İZLADAŞ, Şanlıurfa’da açacağı dördüncü şubesi ile Çalık Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş.’ye teslim edilecek pamukların Bakanlık tarafından belirlenen kalite kriterleri çerçevesinde kalite tasnifini yapacak.

Protokol töreninde konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, sektörün iki büyük kurumunu ortak bir projede buluşturmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Kestelli, “İzmir Ticaret Borsası’nın yüzde 100 sermayesi ile kurulan ve 2014 yılı sonunda faaliyete geçerek, pamuk alanında ilk ve tek yetkili sınıflandırıcı olan İZLADAŞ; İzmir, Selçuk ve Şanlıurfa’da olmak üzere halen üç farklı lokasyonda lisanslı depolara yetkili sınıflandırıcı hizmeti vermektedir. Pamuk ülkemiz için stratejik öneme sahip bir üründür. Üreticinin emeğinin karşılığını alabileceği, ürünün en sağlıklı koşullarda saklanarak değerinde pazarlanabileceği bu sistemi Çalık Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. ile birlikte de hayata geçirecek olmaktan dolayı son derece mutluyuz. Protokolün sektör adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İZLADAŞ ile uzun süreli bir iş birliğinin tüm sektöre faydalı olacağını vurgulayan Çalık Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Onur Yüksel “Türkiye’mizin, Şanlıurfa’mızın pamuğunun marka değerini yükseltmek ve dünya pazarında herkesin beğendiği, talep ettiği bir ürüne çevirmek adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda, Urfa’ya yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırım yaptık. 1930’lu yıllardan beri Çalık Grubu olarak tekstil sektöründe istihdam yaratıyoruz, ülkemiz için bu sektörün ne derece önemli olduğunu ve dış ticaret açığını kapatan bir sektör olduğunu biliyoruz. Pamuk alanında ilk özel sektör yatırımı olan lisanslı depomuzun, hem çiftçilerimize, hem mudilere, hem de bu ekosistem içerisinde yer alan tüm kişilere ve kurumlara katma deger yaratmasını hedefliyoruz. İZLADAŞ ile uzun süreli bir iş birliği sağladık ve bunun tüm sektöre fayda getirmesini temenni ediyoruz”dedi.